Despre mine

Andreea Barabaș

Bine ai venit! Eu sunt Andreea, mamă a doi copii minunați, alături de care am învățat faptul că teoria se aplică puțin mai greu decât părea în manualele de specialitate. Fiecare familie este unică prin dinamismul său, însă nevoile și comportamentele copiilor pot avea destul de multe similarități specifice vârstei.

Mă bucur că am șansa de a fi mai aproape de părinți și adulți din medii educaționale în procesul de înțelegere a nevoilor copiilor și menținerea unei relații pozitive cu aceștia pe termen lung.

Educație timpurie

Mi-am dobândit experiența profesională prin formare în educația timpurie, cu accent pe nevoile copilului, întelegerea emoțiilor și a comportamentelor acestora din punct de vedere psihologic. Ultimii ani i-am dedicat atât interacțiunii directe cu copiii în grădiniță, cât și consilierii părinților în primii ani de viață ai copiilor lor.

Fondator centru educațional

Formarea profesională este completată de participări la cursuri de facilitatori ai principiilor de educație alternativă. În anul 2019 am fondat propriul centru educațional bazat pe educația alternativă, având șansa să iau parte la întregul proces educațional din primii ani de viață ai copiilor: acomodare treptată, observarea schimbării comportamentale, formarea și sprijinul educatorilor.

Această etapă m-a ajutat să ajung mai aproape de părinți și de a le putea oferi consiliere acolo unde simțeau că au nevoie de un partener în educația copiilor lor.

Aprofundare psihologia copilului

În toți acești ani am ales să aprofundez cunoștințele legate de psihologia copilului, participând la seminarii care urmau îndeaproape principiile unor formatori de renume internațional, precum Adele Faber, Daniel Siegel, Stuart Shanker, Robert Marvin.

Am ales să urmez și cursurile Facultății de Psihologie, pentru a completa baza științifică și a avea la îndemână concepte și metode potrivite în lucrul atât cu copiii cât și cu adulții.

Coach Certificat

Drumul parcurs spre certificarea ca și coach a fost unul plin de introspecții și oportunități de dezvoltare personală. E important să ne cunoaștem pe noi înșine, să ne cunoaștem limitele și să devenim conștienți de preconcepțiile înrădăcinate, pentru a putea fi alături de cei mici atunci când au cea mai mare nevoie de noi.

Consultant Educațional

Mă bucur de colaborări cu grădinițe dornice de a fi mai aproape de nevoile copiilor, formând personalul în direcția înțelegerii mai bune a comportamentelor preșcolarilor și gestionarea acestora cât mai potrivită, pentru o dezvoltare armonioasă și asigurarea unei relații de încredere.

Periodic susțin și ateliere de dezvoltare socio-emoțională pentru copiii de grădiniță. Prin jocurile și activitățile specifice, le oferim contextul recunoașterii și acceptării propriilor emoții.